Waarom snelkoelers?
Het zeer snel in temperatuur doen dalen van vers bereide schotels levert de professionele keuken enkele unieke & onbetaalbare voordelen op: hygiŽne, kwaliteit, efficiŽnte planning & organisatie en een ruimer assortiment aan schotels.

HygiŽne
Zeer snelle afkoeling voorkomt bacteriŽle groei. Met name het temperatuursgebied tussen +65įC en +10įC is bijzonder gevaarlijk vanwege de snelle voortplanting van allerlei micro-organismen. Snelkoelers zorgen ervoor dat het voedsel in een mum van tijd deze gevaarlijke zone doorlopen heeft. Snelgekoeld voedsel bevat dan ook vrijwel geen schadelijke bacteriŽn en blijft daarom in de koelkast veel langer goed: van 5 dagen (onverpakt) tot (vacuumverpakt) zelfs 3 weken

Kwaliteit
Het snelkoelproces beperkt ook het vochtverlies van de gerechten en verhindert de vorming van macrokristallen tussen de celmembranen van het voedsel. Daardoor gaat er niets verloren van de smaak en het aroma en blijven de gerechten er aantrekkelijk uitzien.

EfficiŽntere Werkplanning
De chef is niet langer ten prooi aan een onvoorspelbare variatie aan gerechten die bij dan nog tegelijkertijd moet afleveren. Dankzij de snelkoeler kan hij het werk plannen en volgens zijn eigen werkschema in de loop van de dag een aantal porties van verschillende gerechten bereiden. Daardoor maakt hij gedurende de ganse dag optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit van de keuken en zijn medewerkers. Tegelijkertijd bespaart hij zo aanzienlijk op grondstoffen en vermindert hij de afvalstroom.

Snelkoelers: Voor wie?
Bedrijfs- en ziekenhuiskeukens
en caterers kunnen hun werk beter spreiden over de werkdag.

Delicatessenzaken en traiteurs presenteren hun klanten een gevarieerder assortiment aantrekkelijke panklare maaltijden die hen wellicht alleen al om te garnieren heel wat tijd hebben gekost.

Voor productiebedrijven is er een speciaal assortiment industriŽle snelkoelers/-vriezers die hen toelaten aanzienlijke vooruitgang te boeken wat betreft kwaliteit, hygiŽne en bewaartijd van hun producten.

En hoeveel tijd kan men niet winnen door klaargemaakte, voorgekookte ingrediŽnten te combineren tot een gerecht...

Aanvraag voor meer info omtrent onze Friulinox snelkoelers 

 

De capaciteit van een snelkoeler is het maximaal aantal kg voedingswaren dat hij in 90 minuten van +70įC naar +3įC in temperatuur kan doen dalen.

De capaciteit van een snelvriezer is het maximaal aantal kg voedingswaren dat hij in 240 minuten van +70įC naar Ė18įC in temperatuur kan doen dalen.

 


www.nemegeer.com           E-mail